dinsdag 21 juni 2011

Recensie: Bombay Bicycle Club live in de Melkweg

Bombay Bicycle Club, Melkweg, 19 juni 2011

De jonge Engelse band Bombay Bicycle Club heeft zichzelf sinds 2009 in korte tijd op de indie kaart weten te zetten. Met alweer twee albums onder de arm en een derde dat later dit jaar uitkomt, onderscheiden de vier heren uit Londen zich als een zeer productieve band. Afgelopen zondag speelde de band in een goed gevulde oude zaal van de Melkweg.

Nieuw materiaal
Voorprogramma Flashguns zet een goede show neer en kan het publiek zeer bekoren. Het jonge drietal maakt interessante muziek dat het midden houdt tussen indie en seventies psychedelica en weet daarmee de aandacht van de toeschouwers vast te houden. Leuke band en zeker de moeite waard om in de gaten te houden. Als Bombay Bicycle Club (BBC) rond half tien het podium betreedt en hun set opent met 'Magnet' blijkt dat de band nog steeds een enthousiaste aanhang heeft in ons landje. De jonge Engelsen staan af en toe wat onwennig op het podium, maar ze lijken erg te genieten van het feit dat ze daar toch maar mooi staan. Deze show staat in het teken van het uitproberen van nieuw materiaal van het aankomende album en de nieuwe nummers lijken goed aan te slaan bij het publiek. Echt uitzinnig worden de mensen nog niet, maar het daverende applaus na ieder nummer toont de waardering.

Enthousiaste gedrevenheid
Tijdens enkele nummers merk je dat de band nog niet alles helemaal onder de knie heeft, want hier en daar laat het viertal (live aangevuld met een toetsenist en zangeres/percussioniste) wat steekjes vallen. Storend wordt dit echter niet, omdat de Engelsen dit met een aanstekelijke en enthousiaste gedrevenheid oppakken. De extra toetsen en zangeres vormen een mooie toevoeging aan het geheel en geven enkele nummers net dat beetje extra dat je live graag zou willen horen. Op bepaalde momenten gaan de heren heerlijk op in hun eigen nummers, wat prachtig is om te zien. Dit gaat helaas wel een beetje ten koste van het contact met het publiek, waar BBC ondanks hun successen van de afgelopen jaren nog steeds een beetje onzeker in lijken.A Different Kind of Fix

De fans kunnen er echter niet om malen en worden ondertussen steeds losser. Als tegen het einde het sterke nieuwe nummer 'How Can You Swallow So Much Sleep' wordt opgevolgd door klassieker 'Always Like This' is er even geen betere plek om te zijn dan hier in de Melkweg. Na een welverdiend applaus komt BBC nog terug om met nieuwe track 'Beggars' en oude favoriet 'What If' af te sluiten. Een heerlijke zondagavond die doet uitzien naar de release van de nieuwe plaat A Different Kind of Fix, die eind augustus uitgebracht wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten